single-image

Återupptäcker min kamera

Idag har jag grävt fram min kamera och försökt komma ihåg hur den funkade. Det blev en hel del somriga blommor och lite glass och äppelpaj efteråt.

Det var länge sen jag rörde en kamera. Jag har inte haft någon ro att njuta av naturen runt omkring mig sedan jag blev totalt utbränd för några år sen. Då lägger man inte märke till saker. Kan inte ta till sig det lilla vackra i vardagen. För att inte tala om att vara konstant energilös och ha svårt med andningen. Men nu ligger mitt fokus på att försöka komma ut och röra på mig, och fotografering är faktiskt en bra motionsform har jag märkt. Jag sitter här med darrande ben och skriver nu.

Jag har aldrig varit jätteinsatt i fotografering, men tillräckligt intresserad för att någon gång i tiderna ha införskaffat en systemkamera. Det är ju väldigt synd att sånt inte kommer till användning, men i och med startandet av den här bloggen ska jag försöka ändra på det. Det är ju mycket trevligare och intressantare med egna foton, speciellt på en personlig blogg.

I mina andra webbprojekt har jag använt mycket bildbanksfoton. Dels för att jag inte haft tid och ork att springa runt med kamera, men också för att det ibland behövs speciella bilder som man inte så lätt kan fotografera själv. Det beror lite på vad för projekt det är frågan om.

Men nu slog tröttheten emot som en vägg, så bäst att sluta dilla och komma till saken. Här är några somriga bilder jag knäppte idag. Det var riktigt roligt att editera dom sådär smått. Jag känner mig mycket mer nöjd när jag publicerar ett inlägg med egna bilder. Det känns mera genuint.

Nyckelpiga på strå
Bild: © Pernilla Bergman
Hundkäx
Bild: © Pernilla Bergman
Styvmorsviol
Bild: © Pernilla Bergman
Ormbunke och vissen blomma
Bild: © Pernilla Bergman
Lupin
Bild: © Pernilla Bergman

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Du kanske också gillar