single-image

Jingel till podcast

Den här veckan har jag prövat på att göra en jingel för en podcast.

Att producera musik på ett eller annat sätt har alltid varit en naturlig drivkraft hos mig. Jag är med i ett trevligt gäng som träffas digitalt varje månad och lyssnar på varandras produktioner. Varje månad får vi en ny utmaning. Den kan till exempel gå ut på att man ska producera en sommarhit eller en arg låt. Eller som nu i mars, då vi gör en cover på en kvinnlig favoritartist (kvinnodagen till ära).

Det ena har lett till det andra. Jag har börjat komma igång med mina musikproduktioner mer och mer. Jag kan snabbare navigera och hitta rätt verktyg för att skapa det jag hör i mitt huvud. Att vara i ett sammanhang med andra människor är nog guld värt för att utveckla sina kunskaper. Det har det åtminstone visat sig vara för mig.

En melodi som fastnar

Den här veckan har jag gjort en jingel till en podcast. Det var faktiskt riktigt roligt. Projektet kändes lagom utmanande och på inga vis övermäktigt. Slutresultatet blev både jag och poddskaparna nöjda med, vilket gav mig en hoppfull känsla inför framtiden.

Jingel för podcast av Pernyecat

Jag prövar gärna på att göra flera jinglar i olika genrer. Jingeln jag gjorde den här gången är EDM-inspirerad. Överlag tänker jag mig att jinglar ska vara som en del av en låt som man gärna vill höra fortsättningen på. Den ska vara catchig och lätt att känna igen och komma ihåg. Ett bra tecken är om man går omkring och nynnar på den efter att man hört den.

Behöver du en jingel till din podcast?

Behöver du en jingel till din podcast får du gärna kontakta mig. Lättaste sättet är att besöka Janeco Digi-recs hemsidor och klicka på ”Kontakt”. Janeco fixar också saker som redigering och klippning av podcast. Vi erbjuder också rådgivningstjänster för dig som tänkt starta en podd, och mycket mer.

Logodesign

Jag tycker om att kombinera nytta med nöje. Passade på att designa en fruktig logo för mitt jingel. Ifall du behöver en logo till ditt projekt står jag också gärna till tjänst.

Mer om Janecos podcasttjänster kan du läsa här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Du kanske också gillar