single-image

Kvällsfotografering med Sickan

Idag blev det en fotosession med vårt kungliga vilddjur Sickan. Han tycker om att stå i centrum, 24 timmar om dygnet helst.

Idag har jag haft en sämre dag med min hälsa, men det som ändå är bra är att vi bor mitt ute i skogen. Det är lätt för mig att komma ut trots att jag har det jobbigt med måendet. Att ha med sig kameran har visat sig vara riktigt bra för mig. För det första så tänker jag på annat än mina lungor och sjukdom. Och för det andra så rör jag alltid på mig mer än jag tänkt. I min situation är rörelse, hur liten den än må vara, alltid ett plus.

Jag gick runt och fotograferade blommor som vi planterat i vårt blomland, men blev distraherad av vår ena katt Sickan. Han vill alltid stå i centrum oavsett vad det gäller. Inte ens när vi dammsuger blir han rädd. Det skulle vara bra om Sickan hade haft lite mer självbevarelsedrift. Förra året blev han ormbiten och vi måste ta honom till veterinären. Som tur klarade han sig bra. Man får bara sucka åt det nyfikna djuret och hoppas att han inte hittar på fler dumheter än man klarar av.

Ikväll skulle kungligheten förutom att vara med och plantera våra blommor också åla runt i mossa. Eftersom jag stod redo med kameran började jag knäppa bilder. Sickan njöt, både av uppmärksamheten och av att gnida in sig i mossan. Här kommer några foton från dagens session med vilddjuret.

Sickan har sett något som han bara måste undersöka. Han brukar hämta oönskade presenter åt oss var och varannan dag.

Bild: © Pernilla Bergman

Sickan har blivit lite trött efter att ha ålat runt i mossan och måste vila en stund.

Bild: © Pernilla Bergman
Bild: © Pernilla Bergman

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Du kanske också gillar