single-image

M som i minimalism

Alla gör minimalism på sitt eget sätt. Det här är början på min resa.

Min hemsida handlar delvis om minimalism. Rättare sagt om min egen resa mot en mer minimalistisk livsstil.

På Youtube har jag sett många videon på människor som har som mål att äga så lite saker som möjligt. Bara spara det dom absolut behöver. En del sitter i ekande vita rum med bara kniv och gaffel och kläderna de har på sig. Jag avser inte att bli någon form av extrem eller toxisk minimalist, utan jag vill göra saker på ett sätt som passar mig.

Senaste tiden har jag slukat minimalismvideon och blivit inspirerad till att förändra min livsstil. Vi har allt för många ägodelar som bara ligger och skräpar i huset. Saker som vi inte har användning av längre, saker vi har fått och saker vi bara sparat av någon outgrundlig anledning.

Slänga, skänka eller spara?

I några veckor har vi sållat bland våra ägodelar. Vi har slängt, sålt, skänkt bort eller sparat. En del saker har vi packat ner i lådor för att se om vi behöver dem i framtiden eller inte.

Att göra sig av med saker är inte alltid så lätt. Ibland märker man att en del saker har känslovärde och är svårare att ge bort eller slänga. Men efter redan en kort tid av sorterande märker jag att det går lättare.

För ett par veckor sedan sorterade vi saker i vårt sovrum. Jag sparade prylar i en korg som jag senare gick igenom. Då kändes det plötsligt svårt att förstå varför jag inte hade kunnat göra mig av med dom (några gamla billiga smycken, kräm som hade gått ut och ett par taggiga massagebollar som jag prövat en gång och inte tyckte om).

Ett lugn inombords

Efter att ha sorterat i huset i bara några veckor ser jag på min omgivning med nya ögon. Inspirationen att fortsätta min resa mot minimalism har bara vuxit. Jag ser fram emot att leva i ett hus med färre saker och tommare ytor. Då blir det lättare att hålla rent, och framför ger det mig ett lugn inombords som jag verkligen behöver.

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att hänga med mig på min resa mot minimalism.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.