Min debutsingel som PernyeCat

It Came Upon a Midnight Clear - Pernyecat

Jag har lite spännande nyheter såhär passligt till jul. Det är nämligen så att jag släppt min första låt som PernyeCat. Låten är en cover på julklassikern “It Came Upon a Midnight Clear”. Det är en juldikt och julsång med text skriven av Edmund Sears 1849.

Anledningen till att jag valde att göra en julcover var att jag deltog i en musikproduktionsutmaning där målet var att göra en egen version av en jullåt. När jag startade projektet hade jag inga tankar på att ge ut den som min debutsingel, men när jag väl var klar tyckte jag att den ändå blev riktigt mysig. Varför inte ge ut den? Om jag bara väntar och tvekar på att dela med mig av min musik så blir det ju aldrig av.

Den stora utmaningen var att våga sjunga med känsla. Jag har aldrig riktigt varit bekväm med att sjunga inför folk. Inte ens på skiva. Men nu har jag gjort det på flera utgivna låtar inom kort tid. Jag har sjungit på tre låtar med mitt och Johans moderna folkmusikprojekt Tailsway. Vi gav ut vår debutskiva Obsidian i början av november. Känns bra att ha vågat försöka.

Det svåra med att sjunga

Att sjunga för mig är inte bara svårt på grund av att jag känner mig lite osäker, utan också för att jag har en lungsjukdom. På grund av den har jag bara en och en halv lunga kvar och ungefär 50 % lungkapacitet. En del dagar är det till och med svårt att bara prata. Men att sjunga är roligt och samtidigt ett bra sätt att hålla sina lungor i skick. Därför försöker jag kraxa på så gott jag kan.

Själva projektet är gjort i Ableton. Jag sjunger och spelar fiol själv. Resten av det du hör är virtuella instrument. Jag tycker det är otroligt hur äkta och levande musik kan låta idag med diverse plugins. Jag blev positivt överraskad av resultatet.

Ännu har jag inte kommit så långt att jag sköter mastringen själv. Jag har den här gången överlåtet mastringen till Janeco och är väldigt nöjd!

Lyssna på min låt här

Hoppas att den här låten ger er en lugn julkänsla. Den finns redan på diverse streamingplattformer. Följ mig gärna om du gillar musiken, för jag kommer definitivt att producera mera musik framöver.

Jag finns också på Soundcloud

En del av mitt material som jag inte ger ut finns på Soundcloud. Det är frågan om låtar som jag gör som en del av musikproduktionsutmaningen som jag deltar i så gott som varje månad. Följ mig gärna där också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *