single-image

Mina nya övningsrutiner

Att skapa goda övningsrutiner är bra för att komma in i ett flow med sitt övande. Här berättar jag om mitt experimenterande med rutiner.

Jag har börjat förstå det här med hur viktigt det är att sätta upp övningsrutiner för sig själv. Inte bara när det gäller att öva instrument och studera musikproduktion på egen hand. Också övriga rutiner i livet är bra för hälsan.

För mig är rutiner inte det allra lättaste att följa eftersom jag som lungsjuk kan behöva lugna dagar eller längre pauser då och då. Min sjukdom är konstant och samtidigt oförutsägbar. Den sätter en del käppar i hjulen kan man säga.

Men ändå är rutiner något väldigt viktigt för mig. Något jag uppskattar mer och mer ju flera goda vardagsrutiner jag försöker följa.

En stor fördel med rutiner när man till exempel ska öva på sitt instrument är att man blir van med att alltid göra det en viss tid på dagen. Då känns det ovant om man skippar sin övning.

Känner efter vad som passar mig

Ännu har jag inte klurat ut exakt hurdana rutiner jag ska ha. Jag experimenterar än så länge. Det jag har kommit fram till är att jag är väldigt trött på förmiddagarna. Efter frukost och kaffe piggnar jag till lite och plockar jag upp gitarren i famnen. Den har jag färdigt framme på en ställning för att det ska vara så enkelt som möjligt att komma igång.

Jag är väldigt ljudkänslig på morgonen och förmiddagen, men elgitarren för inte så mycket oväsen som tur. Därför går det bra att börja dagen med lite teknikövningar och en påtår kaffe.

Om jag inte plockar upp gitarren genast så tittar jag på videon från en kurs i musikproduktion. Ofta hinner jag både spela och läsa lite musikproduktion.

Viktigt att komma utanför dörren också

Efter det måste jag försöka ta mig ut för mina lungors skull. Motion är den viktigaste medicinen för en lungsjuk person. För mig är motionsrutinen svårare att följa än någon annan rutin, men jag försöker mitt bästa.

På sena eftermiddagar eller på kvällarna när mina öron känns okej brukar jag plocka fram fiolen. Det är faktiskt ett väldigt högljutt instrument som man håller nära sina öron. Kanske jag borde spela med sordin, men det är inte lika roligt.

Övrig tid på dagen försöker jag göra saker som att jobba på mina bloggar. Det innefattar allt ifrån att skriva till grafisk design och marknadsföring. Det är något som jag gör för att jag tycker att det är jätteroligt. Men ibland kan det också kännas stressigt, så jag försöker bli bättre på att ge mig själv mera vila när jag behöver. Det finns i alla fall inte någon stress längre över att skriva och publicera nya inlägg.

Har du övningsrutiner?

Hurdana övningsrutiner har du satt upp för dig själv? Och har de varit till hjälp? Berätta gärna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Du kanske också gillar