Om mig

Lite om mig

Vill förverkliga min dröm om att bli musikproducent

Hej och välkommen!

Jag heter Pernilla Bergman och är bosatt i en liten skärgårdsstad i sydvästra Finland. På den här bloggen får ni följa med mig när jag försöker förverkliga mina drömmar om att bli musikproducent och syssla med musik så mycket min nedsatta hälsa bara tillåter.

Som ung drabbades jag av en svår sjukdom. Mitt liv som sjuk har jag berättat om i tio år på min sida Lungan i stormen. Sjukdomen tar upp största delen av min vardag, och jag har varit sjukskriven och hemma ända sedan 2010. Att vara sjukskriven från ung ålder är inte så lätt. Det är något jag försöker lära mig leva med varje dag.

Trots allt det tråkiga med hälsan gör jag mycket roligt i min vardag. Till exempel tycker jag om att pyssla med webbprojekt och grafisk design. Men mest är det musiken som håller mig sysselsatt och ger mig den största glädjen.

Fiolen är mitt huvudsakliga instrument och keltisk musik min favoritgenre när det gäller fiolen. Jag har nyligen också plockat fram gitarren igen och tar lektioner i båda instrumenten. Det är det som ger mig mest glädje i min sjuka vardag.

Lär mig genom självstudier

Mitt största mål är att övervinna min osäkerhet och våga satsa på musikproduktion på allvar. Min sjukdom hindrar mig från att gå en officiell utbildning, men det är inget som jag längre tänker låta hindra mig. Idag finns en uppsjö av kurser och lektioner som går att utföra online. Det finns inget hinder för att lära sig musikproduktion på egen hand. Allt som krävs är vilja och lite självdisciplin.

Jag och min min partner Johan spelar och gör musik tillsammans. I flera år har vi arbetat på att ge ut en skiva med egna låtar för vårt folkmusikprojekt Tailsway. Musiken är i modernare tappning och det ska bli roligt att så småningom få ge ut något man skapat själv från grunden.

Tycker om att skriva

Sen tycker jag om att skriva också. På alla sätt och vis. Något jag hoppas kunna göra mera i framtiden är att skriva noveller eller kanske något längre. Jag har deltagit i National Novel Writing Month två gånger och tyckt att det varit väldigt roligt och utvecklande.

Tillsammans med min vän Sandra och min partner Johan driver jag sidan Vardagssaker.se, där vi har en hel sektion med vårt eget pyssel som är gratis att ladda ner.

Vill inspirera andra

Med den här sidan hoppas jag kunna inspirera andra till att våga följa sina drömmar, också då när livet känns svårt. Jag hade en lång period då jag nästan tvångspresterade material för än det ena och än det andra projektet. Jag kände mig själv otillräckligt helt enkelt, och det fick mig bara att må ännu sämre. Inget kändes roligt då.

Det här projektet kommer att bli både roligt och utmanande. Jag ska göra mitt bästa för att hålla fötterna på jorden och inte förvandla det till något övermäktigt presterande.

Som en symbol för min musikproduktionsresa har jag designat en logo. Pernyecat Music står det på den. Det kommer från ett gammalt  användarnamn som jag länge använt. Tyckte det lät roligt och passade bra.

Har du och jag samma drömmar?

Drömmer du också om börja producera musik på egen hand? Lämna gärna en kommentar på något av mina inlägg så att vi kan följa varandra.

Jag finns på Instagram och Facebook. Det går också bra att höra av sig där.

Pernilla-Bergman-profilbild