Välkommen till min lugna lya!

Jag heter Pernilla och är bosatt i en liten skärgårdsstad i sydvästra Finland. Anledningen till att jag startat den här bloggen är att jag behöver en förändring i mitt liv. För många år sedan insjuknade jag i en sällsynt lungsjukdom som ledde till många operationer. Något jag bloggat mycket om på min sida Lungan i stormen. Sedan dess har jag varit sjukskriven och krigat mot instanser för min rätt till sjukpension, utan att lyckas.

Både sjukdomen och instanskrigen har fått mig att må riktigt dåligt. Genom åren har jag konstant känt mig misslyckad och sönderstressad. Kraven jag satt på mig själv har varit på tok för höga.
Åratal av kronisk sjukdom och stress ledde till att jag en dag 2017 kraschade fullständigt. Jag blev utbränd och deprimerad och klarade inte av att göra något annat än att sitta på soffan med panikångest i flera år. Dessutom blev min autoimmuna lungsjukdom värre.

Efter ett tag fick jag också diagnosen GAD (generaliserat ångestsyndrom). En diagnos som jag ofta glömmer bort att ta i hänsyn, eftersom jag måste rikta mitt fokus på mina lungproblem.

Med den här bloggen vill jag åstadkomma en positiv förändring i mitt liv. Jag vill utforska nya saker, som att skriva skönlitterärt och leva ett liv inspirerat av minimalism. Här hemma har vi allt för mycket saker vi samlat på oss genom åren. Jag vill förändra mitt liv på det planet också.

Kravlöst skapande är mitt motto. Ett inlägg i taget. Mitt mål är att lägga upp små skönlitterära skrivövningar som jag gör, för att hålla igång mina skrivrutiner. Det kommer säkert bli en hel del vardagspyssel och dokumentation av min resa mot en mer minimalistisk livsstil.

Kort och gott handlar bloggen om kravlöst skapande och vardagsinspiration. Framför allt handlar den om att ta det lugnt, och om saker som gör mig glad. Ärlighet brukar vara ett genomgående tema i alla mina skrivprojekt, så även på denna blogg.

Jag finns också på Instagram och Facebook.