single-image

Vår rhododendron har fått sin första blomma

Vår första och enda odlade blomma här på sommarstugan har slagit ut i blom. Med lite tur kan den växa sig stor med åren.

Förra sommaren fick vi en rhododendron i present av mina föräldrar. Den planterades intill vår sommarstuga. Vår stuga ligger mitt i skogen och här finns inga andra planterade växter. När vi lämnade stugan sent förra hösten var jag fundersam över om den skulle klara vintern. Den såg så liten och ensam ut där den stod. Till min stora glädje har den vuxit till sig i vår och nu fått sin första blomma.

Jag är verkligen inte så insatt på hur man sköter växter. Lite odling har jag sysslat med, men mest enkla saker som dill, persilja och gräslök. Planen är att skaffa eller bygga några odlingslådor här på gården. Det kommer att bli bra motion för mig och mina dåliga lungor.

Men för stunden nöjer jag mig med att jag har en levande planterad blomma på gården. En som dessutom gör sig väldigt fin på bild. Jag blev så inspirerad av att fota rhododendron att jag tog med mig kameran till mina föräldrars gård och fotade deras också. Rättare sagt fanns där två. De har en mörkare nyans än vår.

Jag läste på lite och lärde mig att Rhododendron bland annat finns i rött, lila, rosa, vitt och gult. Vissa arter bli till frodiga och stora buskar som är vackra hela året. Jag har faktiskt sett en sån stor buske intill en sommarstuga här i byn. Kanske det blir av att fotografera den nån gång också.

Rhododendron
Rhododendron
Rhododendron
Rhododendron

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Du kanske också gillar